Lokalisatie (Localization)

lokalisatie (localization):

(1) Plaatsing van een geluidsbron in de stereo of surround-frame. (2) De richting van waaruit een geluidsbron lijkt te emaneren in een stereo- of surroundgeluidsveld. (3) Het vermogen om de richting te bepalen van waaruit een geluid komt.

Gerelateerde afbeelding voor lokalisatie
lokalisatie (localization)

Wat is Lokalisatie?

Het is het vermogen om de richting te bepalen waaruit een geluid afkomstig is. Als het goede vermogen laag is, heeft dit invloed op de veilige interactie van een persoon in een omgeving. Een gebrek aan goed lokalisatievermogen kan de veilige verplaatsing in openbare ruimtes beïnvloeden.

Waarneming van de afstand van een geluidsbron berust onder andere op het feit dat de klankkleur van geluid met de afstand verandert, doordat de hogere tonen tijdens de passage door de lucht sterker geabsorbeerd worden dan de lagere tonen. Dit geldt uiteraard alleen voor samengestelde geluiden.

 

Oftewel, Het is het vermogen om de richting te bepalen waaruit een geluid afkomstig is. Het is (1) Plaatsing van een geluidsbron in de stereo of surround-frame. (2) De richting van waaruit een geluidsbron lijkt te emaneren in een stereo- of surroundgeluidsveld. (3) Het vermogen om de richting te bepalen van waaruit een geluid komt.

 

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SkillsUni Online Muziek cursussen 512x512 wit rond

Tseard van SkillsUni

Online

Hi! :), ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?

07:17
SkillsUni Online Muziek cursussen 512x512 wit rond

Nog geen account?