Headroom

headroom:

De hoeveelheid toename in loudness-niveau die een tape, versterker of ander apparaat kan hebben, boven werkniveau, vóór overbelastingsvervorming.

Afbeeldingsresultaat voor mixing headroom
headroom

Wat is headroom

Headroom is een cruciaal concept voor live geluid, opname en ook voor het kopen van een auto die comfortabel is. We kunnen het gedeelte over het kopen van een auto negeren, maar we kunnen het belang voor audio niet negeren. Omdat headroom verschillende implicaties heeft voor digitale en analoge audio, behandelen we beide.

Technisch gezien wordt het gemeten in decibels de verhouding tussen de maximale hoeveelheid onvervormd signaal dat een systeem aankan in vergelijking met het gemiddelde niveau waarvoor het systeem is ontworpen. Stel dat je een thuisopname-opstelling hebt met een nominaal gemiddeld niveau van -10 dB. Als je + 8dB signaal door je systeem kunt pompen zonder vervorming, dan heb je 18dB hoofdruimte.

headroom

Met een PA-systeem of een analoge opnamemixer, om ruis te minimaliseren, wil je de maximaal beschikbare veilige hoofdruimte gebruiken. Voor de beste gain-enscenering is de plaats om de niveaus naar het maximaal aanvaardbare niveau te verhogen zo dicht mogelijk bij de invoer. Met microfoons stel je de juiste hoeveelheid versterking in op de microfoonvoorversterker en stel je de rest van de mixer in rond de eenheidsversterkingszone. Stel bij apparaten op lijnniveau, zoals elektronische instrumenten, de uitvoer van het instrument in om het maximale veilige niveau te produceren zonder vervorming, en versterk vervolgens de mixer op de juiste manier.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SkillsUni Online Muziek cursussen 512x512 wit rond

Tseard van SkillsUni

Online

Hi! :), ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?

07:28
SkillsUni Online Muziek cursussen 512x512 wit rond

Nog geen account?