Droog Geluid (Dry Sound)

droog geluid (dry sound):

Een geluid zonder galm. Zie ook wet sound.

Verschil tussen nat en droog geluid of signaal

Droge en natte geluiden of signalen zijn bekende termen in de audio- of geluidsindustrie. Beide zijn basistypen geluiden en signalen. Een droog geluid of signaal verwijst naar een geluid of signaal dat geen effecten of enige vorm van wijzigingen heeft. Het wordt beschouwd als het rauwe, onbewerkte, originele geluid.

Voorbeelden van droge geluiden zijn rauwe of directe opnames van elk geluid. Kwaliteit speelt nog steeds een goede rol bij droog geluid. Een opname moet zo duidelijk en zo realistisch mogelijk zijn om het materiaal voor elk doel bruikbaar te maken. Een andere belangrijke factor is om het geluid zo dicht mogelijk bij de wens of het gewenste resultaat van een recorder te laten komen. Producten van droge geluiden zijn onder meer onbewerkte stemopnames zoals acapella-opnames van spraak, gesprekken en instrumentale opnames.

drummer met water, droog geluid

Bij elke opname wordt de meeste aandacht besteed aan de microfoon die het geluid opvangt zoals het wordt geproduceerd. De opname-omgeving is ook een belangrijke factor, aangezien geluiden de geluidskwaliteit en het gewenste resultaat kunnen verminderen.

 

Droge geluiden / signalen worden meestal gebruikt als basisgeluiden voor natte geluiden / signalen of geluidseffecten. Veel geluiden kunnen worden afgeleid uit een enkel droog geluid / signaal. Geluidsafleidingen worden meestal op maat gemaakt, afhankelijk van het evenement of het gebruik. Als er te weinig of geen passend geluidseffect is, kan een droog geluid / signaal als basis dienen om nieuwe geluiden te creëren.

Natte geluiden of signalen zijn het tegenovergestelde van droge geluiden. Natte geluiden of signalen zijn het soort geluiden dat een proces en wijzigingen ondergaan. Natte geluiden of signalen worden gemaakt met behulp van een speciaal audioapparaat. De effecten worden meestal toegevoegd tijdens het opnemen of terwijl het geluid wordt ‘gemixt’.

oftewel, Een droog geluid is een geluid zonder galm. Zie ook wet sound.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SkillsUni Online Muziek cursussen 512x512 wit rond

Tseard van SkillsUni

Online

Hi! :), ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?

17:06
SkillsUni Online Muziek cursussen 512x512 wit rond

Nog geen account?